hajdusss Opublikowano 26 Marca 2019 #1 Opublikowano 26 Marca 2019 Witam, posiadam kocioł Defro Duo Ecogroszek 20kW ze sterownikiem k1pv4. Moje pytanie odnośnie sterownika - czy brak sterowania pompą obiegową ( jest podłączona na stałe do zasilania i pracuje cały czas) od strony sterownika znacznie wpłynie na regulację ogrzewania ze strony sterownika? Wtedy sterownik jedynie steruje zaworem czterodrożnym.
Zbyszko125 Opublikowano 27 Marca 2019 #2 Opublikowano 27 Marca 2019 Przy prawidłowych nastawach, i sterowanym siłownikiem zaworu 4D pompa CO i tak będzie pracować non-stop, czyli bez znaczenia czy podłączona pod sterownik czy bezpośrednio do gniazdka. Bynajmniej u mnie pracuje nonstop choć mam inny sterownik.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
atp2000 Opublikowano 27 Marca 2019 #3 Opublikowano 27 Marca 2019 Ja mam ten sam model pieca i sterownika. Pompa u mnie sie wylacza jak nagrzeje sie woda w bojlerze, bo przeciez niepotrzebnie dziala jak jest odpowiednia temperatura. Fakt, ze nie czesto sie to zdarza, ale wtedy zauwazylem to.Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.