PawelZ Opublikowano 27 Lutego 2019 #1 Opublikowano 27 Lutego 2019 Witam . Pod wentylatorem co 2 dni zbiera mi się garść miału. Pale w tym piecu 3 sezon i od połowy tego sezonu zaczęło się tak robić. Jest to zmielony w drobny mak węgiel. Węgiel zawsze ten sam : Ekogroszek Kazimierz-Juliusz. Brak jakichkolwiek widocznych rozszczelnień. Ktoś ma jakiś pomysł skąd sie bierze ten miał ?
sajmon55556 Opublikowano 27 Lutego 2019 #2 Opublikowano 27 Lutego 2019 Przyjrzyj się dokładnie spodniej części rury od podajnika. Mogła się zrobić malutka dziurka przez którą zsypuje się zmielony groch.
Gość berthold61 Opublikowano 27 Lutego 2019 #3 Opublikowano 27 Lutego 2019 Wytarta rura najpewniej , z tym ekogrochem z tej kopalni jesteś pewny ? mnie się wydawało że tą kopalnię zamknięto kupę lat temu chyba że pomyliłem coś .
SUSPENSER Opublikowano 5 Marca 2019 #4 Opublikowano 5 Marca 2019 W dniu 27.02.2019 o 16:05, sajmon55556 napisał: Przyjrzyj się dokładnie spodniej części rury od podajnika. Mogła się zrobić malutka dziurka przez którą zsypuje się zmielony groch. Potwierdzam bo widuję takie przypadki - dobrze jest włączyć podajnik i podłożyć kartkę papieru to będzie widać skąd się drobiny sypią.
PawelZ Opublikowano 6 Marca 2019 Autor #5 Opublikowano 6 Marca 2019 Mieliście rację. Na rurze , od dołu - centymetr od wejścia do pieca zrobiła się dziurka wielkości główki od zapałki. Jak idzie podajnik to delikatnie sypie się z niej zmielony węgiel. Przyłożyłem elastyczną blaszkę i ściągnąłem trytytką.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.