Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Dobór mocy kotła na ekogroszek lub pellet - wydzielone z tematu: "Opinie Na Temat Tekla Draco Bio / Tekla Draco Bio Compact 12 Kw"

arek1263

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam 135 metrów i 15kW w największe  mrozy gdy minus kilkanaście średnia moc palnika, nie kotła, z 50 godzin to 80% a teraz gdy za oknem na plusie to wskazuje 42% podejrzewam że 12kw też by ogarnął taki metraż chyba że liczyć że srogie - 25 przyjdzie kiedyś. Do 145 metrów kw  które buduje się u mojego brata gdzie nie ma poddasza że skosami tylko piętro więc kubatura spora 810 metrów sześciennych jeśli dobrze pamiętam, i ma mieć tylko podłogowe i właśnie jest na etapie ile kw dać w kocioł bo co majster to co innego, miał się wczytać dzis w projekt może tam coś ma o zapotrzebowaniu, odesłałem go na ciepłowłaściwe. Izolacja będzie konkretna, okna 3 szyby jaką byście obstawiali moc kotła? Waha się jeszcze czy groch czy pellet. Wybaczcie że tu piszę bo to chyba inny dział. 

Opublikowano
31 minut temu, arek1263 napisał:

Do 145 metrów kw  które buduje się u mojego brata gdzie nie ma poddasza że skosami tylko piętro więc kubatura spora 810 metrów sześciennych jeśli dobrze pamiętam, i ma mieć tylko podłogowe i właśnie jest na etapie ile kw dać w kocioł bo co majster to co innego

20kW plus bufor 500-1000l. Bez bufora to nie wiem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.