dziedzictom Opublikowano 3 Lutego 2019 #1 Opublikowano 3 Lutego 2019 Witam. Jak w temacie. Wyskakuje mi co jakiś czas błąd "brak odczytu z przepływomierza elektronicznego" i piszczy sterownik. Co to za problem? Zestaw taki jak w linku: https://www.hewalex.pl/oferta/zestawy-solarne-z-kolektorami-plaskimi/zestaw-sloneczny-hewalex-2-tlp-ac-200w.html
sambor Opublikowano 3 Lutego 2019 #2 Opublikowano 3 Lutego 2019 3 możliwości Uszkodzony przepływomierz - nie podaje sygnału na sterownik Uszkodzony , lub źle połączony kabel między przepływomierzem a sterownikiem Uszkodzony sterownik.
dziedzictom Opublikowano 3 Lutego 2019 Autor #3 Opublikowano 3 Lutego 2019 Zestaw działa od maja 2018. Nie było problemu. W listopadzie podpięty kocioł pod druga wężownice i czujnik temperatury.
sambor Opublikowano 3 Lutego 2019 #4 Opublikowano 3 Lutego 2019 I odrazu po podpięciu kotła pojawił się ten komunikat? Przecież kocioł nie ma spięcia ze sterownikiem solarów
dziedzictom Opublikowano 3 Lutego 2019 Autor #5 Opublikowano 3 Lutego 2019 Nie. Od dwóch tygodni taki problem.
dziedzictom Opublikowano 3 Lutego 2019 Autor #7 Opublikowano 3 Lutego 2019 Jutro zadzwonię na serwis. Gwarancja jest to może naprawią. Dam znać. Dzięki.
dziedzictom Opublikowano 9 Lutego 2019 Autor #8 Opublikowano 9 Lutego 2019 Byli dzisiaj goście co to montowali i stwierdzili że mam zawieszony rotometr i mam to zgłosić do serwisu Hewalex. Masakra.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.