pablitos Opublikowano 1 Lutego 2019 #1 Opublikowano 1 Lutego 2019 Witam. Mam dom energooszczędny i stanąłem przed wyborem pompy ciepla. Dom w całości przystosowany do pompy tj. instalacja itd. Potrzebuje o doradzenie jakich producentów pomp brać pod uwagę. Dodam że pompa ma być powietrze woda i nie żadna inna. Gdzieś w internecie przewinęła mi się pompa Alfa Inotec, jakieś Mitsubishi, Danfosy. Proszę znawców tematów o doradzenie aby wytypować najlepszych producentów. Pozdrawiam wszystkich
Ksieciunio Opublikowano 1 Lutego 2019 #2 Opublikowano 1 Lutego 2019 Jeden z ostatnich postów kolegi @automatyk który siedzi w tym temacie
pablitos Opublikowano 1 Lutego 2019 Autor #3 Opublikowano 1 Lutego 2019 Tak widziałem odpowiedz kolegi Automatyka ale chciałbym doradzenie ktorych producentów brać jeszcze pod uwagę aby robić porównanie
emigrant Opublikowano 1 Lutego 2019 #4 Opublikowano 1 Lutego 2019 Jak masz kasę to DAIKIN. Tu masz całą widzę użytkowników pomp - https://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?73-Pompy-ciepła ps. mam nadzieję, że wklejanie linku do FM nie narusza jakiegoś regulaminu...
Keruza Opublikowano 10 Lutego 2020 #5 Opublikowano 10 Lutego 2020 Ja polecam Mitsubishi Ecodan lub Zubadan do -28 są to mocne pompy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.