Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kocioł Per-eko 75kw

Seblis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mieszkam w budynku ponad 1000 mkw z czego uzytkuje tylko 100 mkw posiadam jeden pięć z podajnikiem Per Eko 75 kw. W chwili obecnej temperatura. Na dworze około 1 st + temperatura zadania CO 50 st CWO 45 st. Praca kotła nadmuchu 3 na 10 możliwych stopni czas podawania 25 sec przerwa minuta dodam że mniejszej przerwy nie idzie ustawić zużycie ekogroszku pałac tylko w dzień od ok9 do 21 to około 60 kg. Dom ocieplony styropian 12 i okna plastikowe.  Może jest ktoś kto powie mi co jest nie tak że tyle zużywa dodam że tym piecem grzeje 100 mkw reszta grzejników wył. 

Opublikowano

Pali ci dużo bo masz totalnie przewymiarowany kocioł.

Podejrzewam , że do ogrzania 100m potrzebujesz Teraz 5 Kw przy większych mrozach potrzebujesz max.10 kw( -20).

Twój kocioł może pracować z najniższą mocą ok. ok.20 - 22 kw. nawet w największe mrozy jest to dwa razy za dużo.Musisz się nauczyć z tym żyć.

Ja mam 300 m ogrzewane kocioł 25 kw , teraz pracuje z mocą 7-7,5 kw (CO i CWU 300 L). Jest deko zadurzy starczyło by 20 kw.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.