gostek Opublikowano 10 Stycznia 2019 #1 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Cześć wszystkim Mam pytanie dotyczące ogrzewania domu, a mianowicie chciałbym wiedzieć jak to jest z ogrzewaniem podłogowym na parterze i grzejnikami elektrycznymi na pietrze (jedynie 2 sypialnie). Stosował ktoś takie rozwiązania? Mam obawy czy nie będzie zbyt zimno na piętrze oraz jakie będą koszty miesięczne takiego rozwiązania zwłaszcza zimą. Dodam, że interesuje mnie takie ogrzewanie podłogowe, które także jest elektryczne. Proszę Was o opinie i porady.
user2018 Opublikowano 10 Stycznia 2019 #2 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Nie wiem czy ktoś posiada tutaj szklana kulę aby mógł pomóc, trzeba policzyć zapotrzebowanie na ciepło a wtedy będziesz wiedział czy starczy i ile będzie kosztować.
gostek Opublikowano 10 Stycznia 2019 Autor #3 Opublikowano 10 Stycznia 2019 chodzi bardziej orientacyjnie, aby tylko nie marznąć podczas pracy warsztat ma jakies 3m wysykości ściany to blok i ocieplenie styropianem chyba 2cm
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.