Nikola123 Opublikowano 6 Grudnia 2018 #1 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Mam problem z piecem. Na panelu wyświetla się często schladzanie kotła i nie wiem co z tym zrobić. Próbowałsm coś wyczytać na internecie ale niestety nie ma tam nic przydatnego. Mam nadzieję że ktoś mi tutaj pomoże. Panel pokojowy to ECOSTER 200. Podaję dotychczasowe ustawienia : Temp. zadana kotła - 55 stopni Przerwa podawania w trybie NADZÓR - 55 min Korekta mocy nadmuch w trybie FUZZY LOGIC-3.0% Korekta czasu podawania : - 30% Minimalna moc kotła - 0% Maksymalna moc kotla - 12% Temp. zadana CWU - 50 stopni Temp. załączenia pompy CO - 40 stopni Temp. zadana mieszacza - 50 stopni Proszę niech ktoś pomoże. Boję się że coś się zepsuje.
Z4ku Opublikowano 6 Grudnia 2018 #2 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Napisz dokładnie co to za kocioł, a najlepiej wrzuć zdjęcie tabliczki znamionowej. Podaj model sterownika, bo na stronie producenta nie ma żadnego kotła o mocy 18 kW. Twój kocioł jest na pelet czy ekogroszek? Jeśli sterownik to ecoMAX 910R, w instrukcji sterownika na stronie 43 (punkt 16.2) jest opisane co owy alarm oznacza. Częste załączanie oznacza słaby odbiór ciepła z kotła. Sprawdź czy pompy pracują prawidłowo, czy któryś z zaworów idących od kotła na instalacje nie jest zamknięty. Sterownik pokojowy działa w jaki sposób? Zatrzymuje pompę CO czy obniża temperaturę na kotle?
panczo88 Opublikowano 6 Grudnia 2018 #3 Opublikowano 6 Grudnia 2018 8 godzin temu, Nikola123 napisał: Mam problem z piecem. Na panelu wyświetla się często schladzanie kotła i nie wiem co z tym zrobić. Próbowałsm coś wyczytać na internecie ale niestety nie ma tam nic przydatnego. Mam nadzieję że ktoś mi tutaj pomoże. Panel pokojowy to ECOSTER 200. Podaję dotychczasowe ustawienia : Temp. zadana kotła - 55 stopni Przerwa podawania w trybie NADZÓR - 55 min Korekta mocy nadmuch w trybie FUZZY LOGIC-3.0% Korekta czasu podawania : - 30% Minimalna moc kotła - 0% Maksymalna moc kotla - 12% Temp. zadana CWU - 50 stopni Temp. załączenia pompy CO - 40 stopni Temp. zadana mieszacza - 50 stopni Proszę niech ktoś pomoże. Boję się że coś się zepsuje. Ustawienia bez sensu moc kotła 0-12%.Sprawdz temp.schładzania kotła w sterowniku.Temp zad.mieszacza:Masz zawór 4d lub głowice termostatyczne?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.