Skocz do zawartości
IGNOROWANY

25kw ekogroszek

Smolm01

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam problem piec ekogroszek 25 kw .pow do ogrzania 200 mk.sterownik Argos ustawienia.5spod.przer18.dmuchawa50%tem żądaną 55 w podczymania mam co 12 min przed 12sek .dawka 7 i krotność 2 .moje pytanie piec mi długo dochodzi do tych 55 st (30)min puzniej podczymania od 25-40 min jak ustawić żeby szybciej doszedł do temperatury.prosze o pomoc pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Mozesz podesłać jakies fotki palnika, z tego co podałeś to bardzo mocn dmuchasz, masz jakiś czujnik temp. spalin? Bo moze komin grzejesz i niebo nad domem. To że piec długo pracuje nie jest złe ale u Ciebie potem długo jest w podtrzymaniu i wtedy produkuje sadzę i pewnie ostro spada z temperatura i później musi gonić żeby dobić do zadanej i tak koło sie zamyka. Opisz dokladniej instalacje, czy dom jest ocieplony, jaki masz palnik i jaką masz histereze kotła. 

Opublikowano

Witam zmieniłem ustawienia teraz mam pod 10 przerwa 50 dmuchawa 35%.brak czujnika spalin.dom jest ocieplony 20 styropian .instalacja wszystko w miedzi.bojler chyba 180 litrów.histereze mam na 1 .pomimo nowych ustawień nic się nie zmienia tylko mnie węgla spałam na tych ust 

SAVE_20181030_173028.jpeg

Opublikowano

Ten palnik to batory 10? Jak wprowadziłes zmiany to trzeba kilka godzin poczekać na efekty. A mniej ci pali bo moc zmniejszyleś. Sprawdzałes szczelność korony? Jaką masz temperature w domu i jakie masz zużycie? Czym palisz? 

Opublikowano

Temperatura w domu około 20-21 st nazwę podajnika podam puzniej ale to nie batory.jest uszczelniony silikonem.groszek z lokalnego składu podobno 28kj zbiornik 140 kg ostatnio wystarczył na prawie 6 dni . muszę spróbować inny groszek może na innym piec dojdzie szybciej

Opublikowano

A to uszczelnienie to napewno jest oki bo takie dziwne smugi pod koroną są, ale odnośnie tego co na palniku to wyglada calkiem nieźle na tym zdjęciu.  Napewno do takiego metrażu i ocieplenia to twój kocioł jest sporo przywymiarowany. Zrób sobie audyt na ciepłowłasiew.pl to zobaczysz jakie masz zapotrzebowanie.

Pozdrawiam

Opublikowano

Jest uszczelniony to foto własne przed uszczelnieniem .

Opublikowano

Drodzy koledzy.kolerzanki.doszłem po 3 mc do ładu że swoim kotłem nastawa pod 10 przerwa 70 dmuchawa 35 %dochodzi szybko około 16-20minustawiłem przedmuchy w podczymaniu co 3 min na 5 sek i krotność 10 czyli podaje mi groszek co 30min przez 8sek . wszystko ładnie dopalone a temp na piecu z 55 zmieniłem na 60 przez zawór idzie na dom 40 dzięki koledze kłapouchemu tylko on starał mi się pomoc pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

IMG_20181212_140656.jpg

Opublikowano

Myślę że oki małe spieki mam ale to nic do tego co było

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.