Robot16 Opublikowano 25 Listopada 2018 #1 Opublikowano 25 Listopada 2018 Witam potrzebuje porady,u mnie piec z podajnikiem działa na zasadzie podłączonego termostatu pokojowego pod pompę C O nie będę opisywał jak to działa bo każdy takie sterowanie zna,i muszę przyznać ze nie podoba mi się,ale dziś postanowiłem sprawdzić i odkręcić zawór zęby grzać grawitacyjnie i muszę powiedzieć ze jest super wszystkie grzejniki ładnie grzeją moje pytanie jak zapanować nad temperatura w pomieszczeniach.........
pięknyroman Opublikowano 25 Listopada 2018 #2 Opublikowano 25 Listopada 2018 najprościej to zawory i głowice termostatyczne
YaroXylen Opublikowano 25 Listopada 2018 #3 Opublikowano 25 Listopada 2018 Witam. Głowice termostatyczne na grzejnikach :) u kuzyna działa super i bez żadnych fajerwerków :))) (duży 2 kondygnacyjny dom . piwnica +2piętra) Pozdrawiam.YARO
pięknyroman Opublikowano 25 Listopada 2018 #4 Opublikowano 25 Listopada 2018 dodam jeszcze żeby to były zawory ze zwiększonym przepływem bo zwykły zawór może mieć problem aby grawitacyjnie nie zakłócać przebiegu
Robot16 Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor #5 Opublikowano 25 Listopada 2018 pieknyroman o jakich zaworach piszesz..
YaroXylen Opublikowano 25 Listopada 2018 #6 Opublikowano 25 Listopada 2018 https://pl.giacomini.com/prodotti/zawory-termostatyczne-o-zwiększonym-przepływie YARO
Robot16 Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor #7 Opublikowano 25 Listopada 2018 YARO dzięki no i wiadomo .....
Robot16 Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor #8 Opublikowano 25 Listopada 2018 Podpowiedzcie jakie zawory czy te elektroniczne,czy ręczne ,ale jest warunek jeden muszą działać na 100 procent...
YaroXylen Opublikowano 25 Listopada 2018 #9 Opublikowano 25 Listopada 2018 Witam. Szczerze? Ale to tylko moje zdanie...zwykłe zawory z termostatem oczywiście z większym przepływem, nie koniecznie te wskazane w linku, to tylko przykład. A dlaczego rezygnujesz z pompki? tylko grawitacja? pamiętaj o ochronie kotła, gdyż jak poprzymykają się termostaty, na kocioł pójdzie zimna woda i kocioł szybko tobie spróchnieje... :( dla pewności otwarty musi być obieg bojlera ale nie zawsze to pomaga przy grawitacji. Wszystko zależy od wykonania instalacji. Pozdrawiam.YARO
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.