Skocz do zawartości
IGNOROWANY

nagrzewnica powietrza na ekogroszek

myrek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,poszukuję sterownika do nagrzewnicy na eko.Temperatura na wylocie do 80 -100 ,może być coś prostego.Może macie jakieś doświadczenia w tym temacie.?

Opublikowano

Witam kolegę.

Za całym szacunkiem... zadałeś pytanie typu:  "poszukuję pilota do telewizora ...na baterie paluszki..... może być podłużny....macie doświadczenie w temacie?"

Bardzo proszę napisz coś więcej tylko nie w typie :...jeszcze kolorowe klawisze żeby miał...

Przepraszam ale bez podstawowych informacji ciężko będzie Tobie pomóc.

Kocioł, moc, powierzchnia ogrzewana, typ pracy, temperatura zasilania, przepływ powietrza, etc...

Pozdrawiam YARO

Opublikowano

Wiedziałem ze oczymś zapomniałem.Palnik 75 kw ,temperatura pokojowa rosnąco max do20 .kubatura ok1000m3,wentylator 3500-6000.Kocioł stalowy wymiennik;. ogień blacha powietrze.60 -80 temp. na wylocie g.powietrza.Pozdrawiam dzięki.

Opublikowano

I teraz się wyjaśniło, już wiem że Tobie nie będę mógł pomóc, gdyż temat mi osobiście znany i praktykowany to nagrzewnice wodne :(

U mnie cała hala(450metrów kw. w kubaturze 1500m.sześć) jest w podłogówce, a do tego jak musimy podgrzać kilka razy w miesiącu z 15 do 28-29 stopni szybko całą halę, to puszczamy 2 nagrzewnice po (chyba) 38kW i w 3 godziny mamy BAHAMY :) ,tylko że bufor 5000litrów do 35-40 stopni z 85 zjedzie i kocioł też prawie na maksa w tym czasie idzie i tak przez 4 godziny jeszcze musimy utrzymać ciepełko ...

Myślę że znajdzie się "dobry ludek" na tym forum i będzie mógł Tobie pomóc.

Pozdrawiam.YARO

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.