Skocz do zawartości
IGNOROWANY

nagrzewnica powietrza na ekogroszek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegę.

Za całym szacunkiem... zadałeś pytanie typu:  "poszukuję pilota do telewizora ...na baterie paluszki..... może być podłużny....macie doświadczenie w temacie?"

Bardzo proszę napisz coś więcej tylko nie w typie :...jeszcze kolorowe klawisze żeby miał...

Przepraszam ale bez podstawowych informacji ciężko będzie Tobie pomóc.

Kocioł, moc, powierzchnia ogrzewana, typ pracy, temperatura zasilania, przepływ powietrza, etc...

Pozdrawiam YARO

• Zgadzam się 1
Opublikowano

Wiedziałem ze oczymś zapomniałem.Palnik 75 kw ,temperatura pokojowa rosnąco max do20 .kubatura ok1000m3,wentylator 3500-6000.Kocioł stalowy wymiennik;. ogień blacha powietrze.60 -80 temp. na wylocie g.powietrza.Pozdrawiam dzięki.

Opublikowano

I teraz się wyjaśniło, już wiem że Tobie nie będę mógł pomóc, gdyż temat mi osobiście znany i praktykowany to nagrzewnice wodne :(

U mnie cała hala(450metrów kw. w kubaturze 1500m.sześć) jest w podłogówce, a do tego jak musimy podgrzać kilka razy w miesiącu z 15 do 28-29 stopni szybko całą halę, to puszczamy 2 nagrzewnice po (chyba) 38kW i w 3 godziny mamy BAHAMY :) ,tylko że bufor 5000litrów do 35-40 stopni z 85 zjedzie i kocioł też prawie na maksa w tym czasie idzie i tak przez 4 godziny jeszcze musimy utrzymać ciepełko ...

Myślę że znajdzie się "dobry ludek" na tym forum i będzie mógł Tobie pomóc.

Pozdrawiam.YARO