JacekZMC Opublikowano 15 Października 2018 #1 Opublikowano 15 Października 2018 Witam, Niestety mój grzejnik który jest w łazience nie daje rady i chciałbym dołożyć jeszcze jeden (taki typowy łazienkowy). Pierwszy (1 - na rysunku) grzejnik (aluminiowy) znajduje sie pod oknem i jest podłączony do pionu, drugi (2) chciałbym dołożyć na ścianie (to jest boczna ściana łazienki - czego na rysunku nie widać). Czy możecie mi podpowiedzieć czy przy takim ułożeniu rur miedzy grzejnikami to będzie działac ? Nie mam fizycznie innej możliwości puścić rur - zabudowa łazienki. długosc rur wyjdzie około 2-3m, instalacja 1/2 cala instalacja jest na pompce - pompka rozprowadza wode po dwoch piętrach (duzy dom). //Jacek
MikiQ Opublikowano 15 Października 2018 #2 Opublikowano 15 Października 2018 Lepiej by było jakbyś przed tym pierwszym grzejnikiem wstawił trojniki i stad podłączył ten drugi grzejnik. Wysłane z mojego HTC U12+ przy użyciu Tapatalka
darek69 Opublikowano 15 Października 2018 #3 Opublikowano 15 Października 2018 Tak jak kolega @MikiQ napisał wstaw przed 1 grzejnikiem trójniki na zasilaniu i na powrocie i do trójników podłącz drugi grzejnik i powinno działać prawidłowo.
JacekZMC Opublikowano 15 Października 2018 Autor #4 Opublikowano 15 Października 2018 Dzieki za podpowiedzi. Moze byc troche ciasno z trójnikiem :( bo ten grzejnik pod oknem mam we wnęce (stare budownictwo) dlatego nie miesci sie wiekszy grzejnik. sprawdziłem na 80% nie wejdzie trójnik. jest 5 cm do ściany. tylle co kolanko jest wyciągnięte poza wnękę.
Gość Oldek Opublikowano 15 Października 2018 #5 Opublikowano 15 Października 2018 Ja u siebie w łazienkach mam grzejniki połączone szeregowo. 1 to podłogówka 2 to drabinka. Żadnych problemów, grzeje i podłoga i drabinka.
JacekZMC Opublikowano 15 Października 2018 Autor #6 Opublikowano 15 Października 2018 Bardzo fajne rozwiazanie. Powinno sie u mnie udac. Dzieki.
JacekZMC Opublikowano 26 Października 2018 Autor #7 Opublikowano 26 Października 2018 hej. Przetestowałem swoją pierwszą opcje (podłączenie równoległe) - nie działało :( - (testowałem bo to było dużo prostsze i szybsze rozwiązanie) druga opcja - podłączenie szeregowe działa aż miło :) dzieki za pomoc :)
Gość Oldek Opublikowano 26 Października 2018 #8 Opublikowano 26 Października 2018 Jest mi miło że coś dobrego podpowiedziałem :)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.