mkaczko Opublikowano 24 Września 2018 #1 Opublikowano 24 Września 2018 witam wszystkich jako ze posiadam kocioł retortowy z sterownikiem ognik pid, ktory niestety nie posiada funkcji rejestracji pracy, zachecony postami na majsterkowo postanowile samodzielnje zrobic taki miernik ktory dodatkowo zapisuje odczyt na sd jako baza posluzylo arduino nano dodatkowo zegar rtc i czytnik kart pamieci czujniki temperatury ds18b20 czujnik termopary wyswietlacz lcd 2x16 czujniki temperatury 5 sztuk mierza temp. w nastepujacych miejscach wyjscie z kotla do wymiennika powrot z wymiennika do kotla z wymiennika na pion co powrot z pionu co do wymiennika wyjscie z wymiennika na bojler termopara docelowo w czopuchu, na chwile obecna za krotki przewod, mam nadzieje ze za kilka dni uda mi sie zrobic obecnie testuje pomiary prosba o sugestie co do miejsc pomiaru pomiar jest wykonywany co 3 minuty pozdrawiam Wysłane z mojego Z10 przy użyciu Tapatalka
zento Opublikowano 24 Stycznia 2020 #2 Opublikowano 24 Stycznia 2020 I jak doświadczenia z pomiarów? Przydały się?
mkaczko Opublikowano 24 Stycznia 2020 Autor #3 Opublikowano 24 Stycznia 2020 Tak Po 3 miesiacach zakupilen nowy sterownik i wszystko mam w 1 urzadzeniuSwiadomosc jak rozkladaja sie temperatury na poszczegolnych elementach pozwolila mi na uruxhomienie cyrkulacji co w okresach przejsciowych, oraz jakie maja byc czasy pracy pompyPozdrawiamWysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.