Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Konfiguracja pracy regulatora/panela pokojowego

lukasho

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

jestem nowy na Forum, więc prosze mnie poprawic jakbym coś źle napisał.

Proszę o poradę gdyż mam wrażenie że mój Intsalator słabo ogarnia ten temat lub ja czegoś nie rozumiem , otóż tydz temu zainstalowałem Palnik KIPI 16KW + regulator ecomax 850P2-C + czujnik temp. zew + panel pokojowy ecpSTER TOUCH+econet  do kotła Defro, za 2 tyg chce dołożyć siłownik do zaworu 4d.

Mam problem z ustawieniami, tzn gdy przełączam z trybu  Lato na Zimę załącza sie CO pomimo że na panelu pokojowym temp zadana jest mniejsza niż faktyczna, a przecież powinno sie załączać dopiero jesli temp spadnie poniżej zadanej.

20180923_174938.jpg

20180923_174945.jpg

20180923_174952.jpg

20180923_175001.jpg

20180923_175336.jpg

20180923_175404.jpg

20180923_175102.jpg

Opublikowano

W ustawieniach regulatora pieca jest taki parametr jak wymiennik ciepła, należy ustawić na nie, ustawienie na tak będzie powodowało, ze pompka co będzie pracować cały czas niezależnie od sygnału jaki będzie z panelu pokojowego. Parametr ten znajduje się w ust. serwisowych - ustawienia co i cwu - wymiennik ciepła. Mam taki sam regulator. Pozdrawiam

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Kolego Darbatt u mnie nie ma parametru jak wymiennik ciepła.

20180923_184109.jpg

Opublikowano

Pokretlem na sam dół418343ae499890f80de3d7bdede0484f.jpg

Opublikowano

Widzę że suwak po prawej stronie masz na górze, skoro u mnie jest musi być też w twoim regulatorze

Opublikowano

U mnie nie ma wogóle tego parametru moze mamy jednak inne regulatory.

Zastanawiam się czy w ustawieniach kotła w wyborze termostatu nie powinno byc na ecoster ( zdj w załączniku) tylko że nie moge tego zmienic.

20180923_185904.jpg

20180923_185917.jpg

Opublikowano

Parametr wybór termostatu musi być ustawiony na ecoster bądź uniwersalny, sprawdź jeszcze parametr wyłączenie pompy co od termostatu w tym przypadku ustaw na tak

Opublikowano

Może parametr wymiennik jest w innym miejscu menu, poszukaj. Raczej powinien być.

Opublikowano

szukałem nie ma:/

Opublikowano

Jeszcze jedno w ust serwisowych jest parametr pokaż zaawansowane, ustaw na tak, być może masz ukryte niektóre parametry

Opublikowano

Jeżeli masz taki regulator to musi byc3c9a167321465b5368f7e5a947c9b658.jpg

Opublikowano

Owszem są ustawienia zaawansowane,  jest ustawione na nie  i nie moge zmienic na TAK. W zasadzie w ustawieniach serwisoych nie mam mozliwośc zmiany parametrów, nie wiem z czego to wynika.

Opublikowano

No to powiem Ci że ciekawą sprawa. Kupowales regulator u autoryzowanego przedstawiciela? Dzwon do niego, ją od samego początku miałem dostęp do wszystkich opcji.

Opublikowano

Chyba taki sam

20180923_192316.jpg

Opublikowano

Mecze sie z tym pare nie moge tego wyregulowac , sciagne z powrotem Instalatora niech to ustawia.

Opublikowano

Ok udało sie moge zmieniac parametry w ustawieniach serwisowych ( podali na forum jest inny kod do ust serwisowych) jednak w ustawienaich co i cwu wymiennik jest ustawiony nie, wiec problem nie tkwi w tym.

Opublikowano

Chyba problem rozwiązałem, przestawiłem w ustawieniach kotła wybór termostatu na ecoster1 i teraz kocioł reaguje na zadana temperature w panelu pokojowym. Wkurzające jest to że Instalator tego nie ustawił, i co gorsza  czy inne parametry są dobrze ustawione.

Opublikowano

A jaki kod do ust serw wpisywałes?
Jeszcze może być parametr wyłączenie pompy od termostatu jak pislem wcześniej

Opublikowano

4996 koledzy na forum pisali

Opublikowano

To tak jak pisalem z tym termostatem. Ją wszystko podlaczalem i ustawiałem sam to nie jest takie trudne ale ustawienie właściwych parametrów musi trochę potrwać czasami metodą prób i błędów i obserwacja.

Opublikowano

Ja mam 0000, spróbuje tego kodu co piszesz, ciekawe co u mnie się pokaże.

Opublikowano

Wiesz co Ty masz starszy model może w nowszych modelach zmienili kod do ust serwisowych

Opublikowano

Jeszcze jeden problem sie pojawiał u mnie gdy ustawiałem grzanie cwu to włączało sie tez co, czy mozna gdzies to wyłączyc ?

Opublikowano

Kolego a ten parametr wyłączenia pompy co od termotestu gdzie można znaleźć?

Gość Visitor1230
Opublikowano

Tez mam u siebie cztery zera. Bez dostepu do tych ustawien Sterownik jest bezwaartosciowy. Przeciez nie bedziesz do kazdej dupereli wzywal serwisanta. 

15 minut temu, Darbatt napisał:

Jeszcze może być parametr wyłączenie pompy od termostatu jak pislem wcześniej

W przypadku grzania CO pompka powinna pracowac stale. Wylaczanie jej przez przez termostat jest bledem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.