Gość berthold61 Opublikowano 16 Listopada 2018 #26 Opublikowano 16 Listopada 2018 To fakt , sam ją wrzuciłem poprzednim razem zanim wyciągałem te pęknięte rury osłonowe , namuliło sporo drobnego piachu , ale ta pompka idzie w odstawkę bo tonie to , będę szukał jakiejś głebinówki ok 3 kubików ewentualnie hydroforowej podobnej wydajności , mieszkam 1 km w lini prostej od rzeki Odra więc same żwiry i sporo wody powinno być .
Gość berthold61 Opublikowano 29 Listopada 2018 #27 Opublikowano 29 Listopada 2018 To ja zrobię to tak że wstawię rury 110-ki a na nich 1,2 od dna zrobię dziurki fi 12 tak ze 200 szt owinę siatką studniarską (nie wiem jaka ) i w ten sposób zapewnię sobie już ciśnienie \m Wypadalo by zakończyć tema zwłaszcza że cała operacja zakończona sukcesem , rury osłonowe wyciągnięte a w zamian włożone 110-ki z filtrem tzn siatką studniarską 1 metr od dołu a lustro wody 3 metry , kupiłem pompę samozasysającą hydroforową o wydajności 4000 litrów na godzinę i pompowanko trwało 4 godziny bez przerw i wody pod dostatkiem , lustro opadło tylko o 10 cm , jest moc i susza już niestraszna .,
YaroXylen Opublikowano 29 Listopada 2018 #28 Opublikowano 29 Listopada 2018 No to efekt godny gratulacji :)) Trzeba teraz spirytus rozrobić i zobaczyć czy się nie zważy. YARO
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.