Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jaki prawidłowa moc kotła - pomocy

forcju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, 

potrzebuje pomocy w zakresie doboru mocy pieca CO, pytałem już kilku montażystów instalacji pieców CO i co osoba to inne zdanie. Potrzebuje zakupić piec do ogrzania budynku z płyty warstwowej ściany izolowane (pianka 10cm ) na dachu 20cm wełny. 

Budynek jest podzielony na dwie strefy część magazynową i na antresoli część biurowa :

1) część magazynowa 3 nagrzewnice Vulcano dwie duże jedna mała powiechnia 160m2 wysoka na 5m + 100m2 wysoka na 2m 

2) część biurowa 100m2 podzielona na mniejsze pokoje biurowe z tradycyjnymi kaloryferami. 

Proszę doradźcie jakiej mocy piec na ekogroszek z podajnikiem powinien się tutaj znaleźć 

Z góry dziękuje za pomoc w tym remacie. 

Opublikowano

możesz mi podpowiedzieć jak oszacowałeś moc,  

z osób, które przyjechały na inwestycje mam gigantyczny rozstrzał najmniejszy piec jaki jeden z montażystów zaproponował to 26kw głównie do ogrzania biura i części magazynowej tylko do ok 10stopni zaś w jednym kosztorysie mam uwzględniony piec 100kw ze względu na 3 nagrzewnice volcano i to, że one na dzień dobry zabierają 50kw 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.