audikom Opublikowano 28 Lipca 2018 #1 Opublikowano 28 Lipca 2018 Prośba o informacjie w temacie: Kociołki gazowe żeliwne stojące tzw. słupki Czy ktoś używa/używał ,zna producentów którzy produkowali i ma opinie o tych kociołkach
audikom Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Autor #2 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Co jest, nikt nie używał, nie zna producentów,typów i opinii o kotłach stojących żeliwnych tzw słupkach Czy lenistwo w narodzie i poklikać się nie chce
sambor Opublikowano 18 Sierpnia 2018 #3 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 30 minut temu, audikom napisał: Czy lenistwo w narodzie i poklikać się nie chce Widać że żeś nieodrodną częścią tego narodu, sam sobie poklikaj i poszukaj - to wszystko już dane historyczne, nikt w UE nie produkuje takich kotłów. Dawno, dawno temu każdy producent miał takie kotły w swojej ofercie, kotły nie do zdarcia, ale palące gazu ile Bozia da.
audikom Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Autor #4 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Poklikałem i szukałem,nie szukam nowych bo wiem że nie produkują Chodzi mi właśnie o opinie jak piszesz historyczne o markach/typach,bo jak trafię na taką używkę chcę wiedzieć co warta Używam takiego jestem zadowolony i szukam coś na rezerwę Nowocześniejszych nie chcę,za duże koszty montażu i eksploatacji , a oszczędności nie wiele Sam piszesz "kotły nie do zdarcia, ale palące gazu ile Bozia da" ta część o zużyciu gazu jest nie słuszna Po dokładnym rozpoznaniu w necie nowe dają maks 20% oszczędności,jednak zazwyczaj średnio za sezon ok.10%, plus drogie awarie po gwarancji, powoduje że nigdy nie zwraca się nawet połowa kosztu inwestycji W tym temacie: omówione jest właśnie zużycie za sezon Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.