kkoowwaall12345 Opublikowano 16 Lipca 2018 #1 Opublikowano 16 Lipca 2018 Witam serdecznie wszystkich użytkowników. Chciałbym się dowiedzieć z waszych doświadczeń jaki piec wybrać dla siebie. Zakupiłem dom o 240 metrów kwadratowych grzewczych Dom jest strasznie duży i posiada piwnicę parter 2 piętra i poddasze w piwnicy znajduje się duży garaż i zastanawiam się nad kupnem pieca na zrebki..... Jaki ? Hmm mniej więcej 30 kw. Zakupiłem już rębak i zrobiłem już 150 worków zrebki z drzew mieszanych. Zrebka nie przekracza 40 mm A hydraulik już montuje podłogowe ogrzewanie i ciągnie podłączenie pod grzejniki. Czyli zostaje zakup pieca i tu mam wielki problem i prośbę do was jaki piec i jakiej firmy zakupić. Chciał bym mieć piec bez obslugowy czyli taki co sam się gasi i odpala. Czekam na pomoc i z góry dziękuję pozdrawiam Paweł Poniżej wstawiam zdjęcie domu.
fanbiomasy Opublikowano 17 Lipca 2018 #2 Opublikowano 17 Lipca 2018 Może taki kocioł ciebie zainteresuje https://www.nole.com.pl/produkt/kociol-na-zrebki-purowin-24kw/
spidoman Opublikowano 17 Lipca 2018 #3 Opublikowano 17 Lipca 2018 Może i by zainteresował, ale bez trzech zer.
kkoowwaall12345 Opublikowano 17 Lipca 2018 Autor #4 Opublikowano 17 Lipca 2018 Dokładnie ja mam budżet mac 30 tyś
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.