kuchcik120764 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 #1 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Witam. W pażdzierniku został zamontowany u mnie nowy piec na ekogroszek firmy dworek zpt-ekoIII.Jak do tej pory wszystko było ok, ale sezon się skończył chciałem dogrzewać tylko wodę i i problem nie ma ciepłej wody jak się paliło w zimę to było dobrze ale teraz mimo że dałem na tryb letni woda zimna ,tak samo jak ustawiłem na priorytet bojlera to samo temperatura na piecu 56stopni ustawona na CWU 48 stopni ,gdzie leży problem ,może ktoś doradzić.
Peeter Opublikowano 10 Kwietnia 2018 #2 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Przydałoby się więcej informacji nt instalacji (zawory, pompy).
Artex1 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 #3 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 A jak masz zrobioną instalacje ile pomp pracuje czy CO i CWU maja oddzielne pompy lub czy przypadkiem nie pompa ale zaworami musisz odciąć CO a zostawić jedynie zasobnik na wodę lub zwyczajnie padła ci pompa od CWU Przyjrzyj sie instalacji jak podłaczony jest zasobnik na wodę czy ma oddzielna pompę , czy ta pompa działa , zrób pare fotek może wówczas łatwiej będzie cos podpowiedzieć
konopka Opublikowano 10 Kwietnia 2018 #4 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Jeżeli pracuje tylko na pompie co, to po włączeniu trybu letniego ta pompa nie pracuje,koniecznie więcej informacji
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.