PioKar Opublikowano 1 Kwietnia 2018 #1 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Cześć. Koniec sezonu a Ja uruchomiłem w końcu odpopielacz. Jest kilka propozycji w necie ale moja jest trochę inna. Na zdjęciu nie wszystko widać. Głównie martwiło mnie blokowanie rusztu przez kamienie. U mnie silnik wiśi na ramieniu obrotowym. Niby takie wahadło. Od dołu naciągane jest gumami. Czyli w razie zablokowania wahadło się waha i mechanizm się nie przepali ani nie zniszczy. Druga ciekawostka to sterowanie zdalne. Wykorzystałem przekażnik wi-Fi w systemie Supla. Mogę z telefonu włączyć i wyłączyć lub wpisać harmonogram cykli pracy. Filmik bym wkleił gdybym potrafił. Pio.
hamis Opublikowano 1 Kwietnia 2018 #2 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Film wrzucasz na YouTube i wklejasz tylko link
PioKar Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Autor #3 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Teraz się pali i filmów się nie robi. Jutro spróbuję.
marcus312 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 #5 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Dobre rozwiązanie jak ruszt się zablokuje to dzwignia stoi a mechanizm się buja dalej bez szkody dla całego układu :D
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.