Kotecek Opublikowano 25 Lutego 2018 #1 Opublikowano 25 Lutego 2018 Witam , Cel wpięcie w istniejącą instalację przez wymiennik . Moc potrzebna to 16 kW (+/- oczywiście) . Przez rok kocioł ma uzupełniać obecny węglowy , znając życie to przez dwa :) Następnie przejmie rolę całą. Tylko i wyłącznie kocioł do ogrzewania domu bez dodatkowej wody. Podpowie ktoś coś ...? Żeby nie było śledziłem informacje , padnie chyba na immergas. Moje doświadczenie z butlami było takie, że przez tydzień mieszkałem w domu ogrzewanym takim patentem (czekali tez na podłączenie z rury) i starczało to (dwie butle jednocześnie) na ok 3 dni pow całkowita na moje oko 160-180 m2 dwa poziomy temp wtedy ok -2/-5. Tak przynajmniej twierdził właściciel. Tą informację też chciałem u Was zweryfikować.
HarryH Opublikowano 26 Lutego 2018 #2 Opublikowano 26 Lutego 2018 Kiedys to rozważałem,ale przy cenie butli 44pln rozwiązanie było dużo droższe od grzania prądem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.