szulczi Opublikowano 30 Grudnia 2017 #1 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Witam, Posiadam kocioł TERMO-TECH ARGO 18 KW ( dom ma 160 m2) ze sterownikiem tech st-80. Przez dwa lata było wszystko ok ,dzisiaj wielki dym pojawił się z zasobnika i sterownik pokazywał błąd E3. Z czym najczęściej jest on związany? Proszę również o podpowiedzenie czy poniższe ustawienia sterownika są poprawne : czas podawania 10 sekprzerwa podawania 42 sekpraca w podtrzymaniu 15 sekprzerwa podtrzymania 10 mindmuchawa bieg 9przerwa 10 min temperatura załączenia pompy : 30Histereza kotła 1 stopień
szelest Opublikowano 30 Grudnia 2017 #2 Opublikowano 30 Grudnia 2017 E-3 Przekroczenie temperatury podajnika.
andrejus17 Opublikowano 30 Grudnia 2017 #3 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Kiedy ostatnio czyściłeś kocioł-czopuch? Kominiarz był ?
szulczi Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor #4 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Kiedy ostatnio czyściłeś kocioł-czopuch? Kominiarz był ? Dzisiaj pytałem rodziców , kiedy był kominiarz, powiedzieli ,że 5 lat temu :D . Ok to że powinien przyjechać to wiem ,ale to do czasu przyjazdu kominiarza , co mogę zrobić(są jakieś preparty aby wyczyscic komin)? Czopucha nie czyściłem odkąd mam ten piec. Jutro odkrecam drzwiczki i sprawdzam pewnie dużo tam się nazbierało.
andrejus17 Opublikowano 31 Grudnia 2017 #5 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Prawdopodobnie czopuch zawalony, dmmuchawa wpycha spaliny do zasobnika. Minimalnie 1 na miesiac nalezy czyścić kocioł i czopuch.
szulczi Opublikowano 1 Stycznia 2018 Autor #6 Opublikowano 1 Stycznia 2018 Prawdopodobnie czopuch zawalony, dmmuchawa wpycha spaliny do zasobnika. Minimalnie 1 na miesiac nalezy czyścić kocioł i czopuch. Kolega miał rację, przeczyściłem czopuch i wszystko jest ok :)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.