Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ikona Na Wyświetlaczu Sterownika Tech-St 580

pawel1994

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy mam pytanie co oznacza ikona którą oznaczyłem na zdjęciu w czerwone kółko. Z góry dzięki za odp pozdrawiam:)

Opublikowano

sory :D

Opublikowano

jest.?

post-75116-0-54890200-1513950525_thumb.jpg

Opublikowano

U mnie w tym miejscu to wskazuje na temperaturę rury podajnika.

Opublikowano

a posiadasz ten sam sterownik.? Bo u mnie najczęściej wzrasta ta skala jak jest długo w potrzymaniu i sięga nawet 42 a jak przejdzie to spada do około 38

Opublikowano

No dokładnie. Temperatura podajnika. Rośnie najbardziej w podtrzymaniu kiedy nie ma ruchu ślimaka podającego opał na palnik. Ja pale w trybie pomp równoległych i z algorytmem PID. Temperatura podajnika u mnie to przeważnie 26-32 stopnie.

Opublikowano

No dokładnie to właśnie jest temp  podajnika bo wyciąłem czujnik z obudowy ślimaka i temp na wyświetlaczu zaczęła spadać. Mega dzięki za szybką odp koledzy i Wesołych Świąt dla wszystkich :) a jeszcze małe pytanko bo ja pale bez funkcji PID i czy temp podajnika 40 stopni jest jeszcze optymalna czy za duża i może się coś stać ze ślimakiem.? 

Opublikowano

40 stopni  krzywdy nie zrobi. Ale gdzie to mierzy? Bo to też ważne.

Opublikowano

czujnik jest włożony do dziury w miejscu w którym zaznaczyłem

post-75116-0-81145900-1513954255_thumb.jpg

Opublikowano

Producent tego palnika podaje by ten czujnik umieścić na tym odlanym kółku obok strzałki. Ja mam czujnik na zewnątrz tego lejka w którym, na Twoim zdjęciu, widać ślimak. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.