Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Praca Podajnika W Trybie Nadzór

Inqo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy w trybie nadzór powinien działać podajnik paliwa?

Kupiłem dom z piecem 20kW Pielesz i regulatorem Tango, podajnik działa nawet w trybie Nadzór, efekt jest taki że w popiele jest czarny węgiel.

Parametr określający krotnosc podawania paliwa przy załączeniu dmuchawy jest ustawiony za 0, czyli w trakcie załączenia dmuchawy w trybie praca nie podaje dodatkowych dawek paliwa.

Temperatura nastawiona 45°C, na piecu jest 66°C i słyszę jak podajnik dodaje paliwa o zadany czas który wynosi 300s. Jak wynika z instrukcji podawanie w tym odstępie czasu powinno być tylko w trybie nadzór.

Termostatu nie Mam, piec regulowany jest temperatura w Tango.

Piec ma 7 lat, kupiłem dom z tym piecem, nie wiem jak działał wcześniej.

Opublikowano

No jasne że musi działać, po prostu z tego co piszesz przerzuca ci węgiel, masz dwa wyjścia albo zmniejszyć moc kotła tak by nie wchodził w nadzór a o to właściwie chodzi albo zwiększ przerwę podawania w ustawieniach pid-nadzór

Opublikowano

Jeżeli palisz ekogroszkiem wysokokalorycznym np.Jankowice jest to opał ciężki do spalenia. Zmiana opału na mniej kaloryczny ,ewentualnie mieszanie z mniej kalorycznym ,ale raczej zmiana opału.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.