Pawlo85 Opublikowano 5 Grudnia 2017 #1 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Witam wszystkich mam takie pytanie mam zrobioną nową instalacje nowy dom palę miesiąc i jest tak nie założono żadnego zaworu 3Dczy 4D . Powiedział znajomy ze nie potrzebny i on tego nie montuje dobra nie znam się i teraz tak pali się dobrze temperatura na piecu 54 temperatura wybija na 62 trzyma tak ok 40min i nagle od razu spada w parę sekund poniżej 54 tak ok na 48 I znowu nabija może tak ma być a ja jestem przewrazliwiony. Mi się wydaje że powrót wraca za zimny i szybko wychladza piec nie wiem. W domu nie mieszkam termostaty na 1 w domu 15 stopni
robinet Opublikowano 5 Grudnia 2017 #2 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Jak masz termostaty na grzejnikach, to nie nie musisz miec zaworów 3/4 drogowych. Nie wiem jaki masz ster kotła, ale jak pracuje na dwustanie, to będziesz miał "rwanie" temperatury korła. Na pidzie bardziej jest stabilna, ale na to ma wpływ wiele czynników.
gmaj22 Opublikowano 5 Grudnia 2017 #3 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Również to, czy pompa c.o. pracuje non-stop.
Pawlo85 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Autor #4 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Dziękuję ze ktoś odpowiedział sterownik z techa bez pipa a pompka jest wilo stratos pico. Pompka jest w trybie automatycznym sama dostosowuje się pobiera 6W energii a przepływ wody 0,1m3 czyli minimalnie jak odkrece termostaty jest 2m3 przepływ wody. Ale spoko jak nie są potrzebne zawory to spoko a może to być paliwem ze jest kiepskiej jakości? Bo jest miał 19.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.