Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sterownik Control S Ustawienia

mihoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam instalacje z zaworem trojdrogowym ale bez siłownika, czy w ustawieniach mieszacza należy ustawić „tylko pompa” i czujnik temperatury mieszcza podpiąć do np. podłogówki?

Opublikowano

Witam,

Mam instalacje z zaworem trojdrogowym ale bez siłownika.

Jeśli faktycznie chcesz mieć 3D bez siłownika do sterowania podłogą to kiepsko będzie Ci to działać. Przy skokach temp. na kotle będziesz miał również skoki temperatury puszczanej w ten obieg :/

Odnośnie proponowanego przez Ciebie montażu - tylko pompa- :

"Z chwilą gdy temperatura obwodu mieszacza przekroczy ustawioną w parametrze temperatury zadanej mieszacza, zasilanie pompy mieszacza zostanie wyłączone. Po obniżeniu się temperatury obwodu o 2 ºC – pompa zostaje ponownie załączona. Opcję zwykle wykorzystuje się do sterowania pompą ogrzewania podłogowego w sytuacji, gdy współpracuje ona z zaworem termostatycznym bez siłownika. Jednak takie działanie nie jest zalecane. Zaleca się stosować do ogrzewania podłogowego standardowy obieg grzewczy składający się z zaworu, siłownika oraz pompy mieszacza."

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

był serwisant podbić gwarancje i

- mieszacz ustawił na podłogówka

- ustawił tryb pracy standard

- temperature kotła 55

jako regulator pokojowy polecał ecoStera

dom jest nie zamieszkały, trwają prace wykończeniowe. Temperatura w domu 19, spala ok 20 kg dziennie. Z ciepławłasciwego wychodziło że potrzebuje 10kW mam 16. Wydaje mi się że jest duże spalanie.

Jakie Wy macie ustawienia, spalanie itd.

Opublikowano

W pierwszym sezonie jest zawsze większe,nowy dom potrzebuje ciepła do odparowania wilgoci technologicznej.Grzać i wietrzyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.