shogunzlasa Opublikowano 29 Listopada 2017 #1 Opublikowano 29 Listopada 2017 Hej, próbowałem zmienić soft w TALOSieWyciąlem stary soft z rozszerzeniem .UPD i próbowałem wgrać otrzymany z rozszerzeniem .bin lecz nie zadziałał.Po wklejeniu starego softu sterownik też nie działa i wyświetla NO APPLICATION.Wie ktoś coś? Da ktoś radę podesłać soft do TALOSa?
Pieklorz Opublikowano 29 Listopada 2017 #2 Opublikowano 29 Listopada 2017 wszystkie softy do talosa czy skorpiona mają rozszerzenie bin i wielkość pliku 200KB masz kompa ze starszym windowsem? jak tak, to na takim machnij: 1. Ster po wypięciu wtyczki z gniazdka podłączasz kablem usb pod kompa 2. Jak go windows zobaczy jako pendrive-dysk wymienny -> Format dysku na Talosie 3. Kopiujesz i wklejasz nowy soft, on się załaduje sam 4. odłączyć kabel usb od kompa 5. wtyczka w kontakt i tyle
shogunzlasa Opublikowano 29 Listopada 2017 Autor #3 Opublikowano 29 Listopada 2017 Ciekawa sytuacja - soft na sterowniku ma rozszerzenie .UPGAle jak go wrzucimy w takiej formie na ster to nie działa. Po skopiowaniu trzeba tego .UPG zmienić na .BIN wtedy się wgrywa ładnie (pasek na sterowniku się ładuje) i jest OK.Taki soft ma 270 kB.Soft od Ciebie niestety wyświetla, że jest niekompatybilny z tą wersją PCB.Coś musiały chopy zmieniać...W każdym razie dzięki za szybką odpowiedź!
Pieklorz Opublikowano 29 Listopada 2017 #4 Opublikowano 29 Listopada 2017 tak, od jakiejs wersji sa softy 270KB, tam była pigułka na nowe windowsy Zaraz ci podeślę wersje 270kb, bo jednak mam
shogunzlasa Opublikowano 29 Listopada 2017 Autor #5 Opublikowano 29 Listopada 2017 Działa :)Dzięki wielkie. Jakby ktoś natrafił to zwora do oszukania kosza między GND a 5V - taki dziwny trochę opis na płytce...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.