Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Swąd Mokrego Węgla W Całym Domu?

kleofas88

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj wyczułem w kotłowni dziwny zapach, kojarzy mi się z mokrzym węglem, dziś innym domownik mówi, że zapach czuć w całym domu, ja nie czułem, aż wyszedłem z pod prysznica swieższy i ze świeższym nosem. Rzeczywiście w całym domu czuć swąd wg mnie jakby mokrego węgla. Węgiel kupiłem z miesiąc temu, możę faktycznie ciut mokry mógł być, ale nie raz się zdarzało, że np. latem woda mi podeszła do piwnicy, węgiel pływał w wodzie i potem na jesieni nic nie było czuć. Jakim cudem to przechodzi do pomieszczeń na cały dom? Dodam, że w tym roku z trzy razy było palone, pale od góry, komin czyszcze co rok, a ostatnio w kominku pale (to jest inny komin) i ogrzewam w zasadzie tylko dwie izby bo wiecej nie potrzebuje. Sam nie wiem czy to możliwe żeby węgiel tak dawał po nosie i całym domu? takim swędem? Pamiętam jak zwaliłem węgiel to na drugi dzień rano straszna wilgoć byla w kotłowni, ewidentnie był chyba mokrzejszy, bo nigdy tak nie było cholera. 

Opublikowano

A nie ma wykwitów na ścianie z kominem?

Jeśli nie ma to i tak obwąchaj czy to z komina nie zajeżdża.

Co prawda to trochę inny zapach ale sprawdzić trzeba i ew szybko reagować.

Opublikowano

Że niby grzyb? W zasadzie to czuć najbardziej w kotłowni, w łazience i w pokoju nad kotłownią - szyby wentylacyjne są różne ale komin ten sam, może przechodzi z jednego do drugiego, w innych pomieszczeniach raczej nie, sprawdzałem dobrze na "nos" teraz. Co masz na mysli szybko reagowac?

Opublikowano

Miałem na myśli wykwity na kominie pochodzące np od kiszenia mokrego opału na niskich temperaturach oraz swąd w pomieszczeniach z tym związany.

Poczytaj, sporo o tym znajdziesz jak również o tym jak reagować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.