pawelb5913 Opublikowano 9 Października 2017 #1 Opublikowano 9 Października 2017 Witam. Sezon grzewczy powoli rusza a u mnie jakaś mała awaria chyba. Mam sterownik sp-05 firmy kg elektronik przy moim piecu zasypowym i pojawił się taki problem. Jest opcja USTAWIENIA WŁASNE, w tej opcji między innymi można ustawić moc dmuchawy tzn na jakich obrotach dmuchawa ma pracować. Problem w tym że dmuchawa pracuje tylko na maksymalnych obrotach. Jest dziesięć poziomów do ustawienia. Który by się nie ustawiło, dmuchawa pracuje tak samo. Gwarancja sterownika minęła w kwietniu. Można to ogarnąć samemu.?? Proszę o odp
konopka Opublikowano 9 Października 2017 #2 Opublikowano 9 Października 2017 Spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne i poustawiać od nowa
pawelb5913 Opublikowano 9 Października 2017 Autor #3 Opublikowano 9 Października 2017 nie mam takiej opcji PRZYWRÓĆ UST FABRYCZNE
konopka Opublikowano 9 Października 2017 #4 Opublikowano 9 Października 2017 Jaka to wersja stera,bo są różne
pawelb5913 Opublikowano 9 Października 2017 Autor #5 Opublikowano 9 Października 2017 rok prod 2014. A nie mogło by tak że padł jakiś regulator czy coś podobnego.??
pawelb5913 Opublikowano 10 Października 2017 Autor #7 Opublikowano 10 Października 2017 Skontaktowałem się z producentem sterownika. Zasugerowano mi żebym spróbował ustawić typ dmuchawy wchodząc w opcje serwisowe sterownika. Ustawiałem to rozpoczynając użytkowanie kotła ale ok, skoro tak mi powiedzieli to tak zrobiłem i okazało się że pomogło :D . Także coś musiało się poprzestawiać, może ze względu na dłuższą przerwę w dostawie prądu po ostatnim huraganie "KSAWERY". Nie ważne, problem rozwiązany B)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.