errgane Opublikowano 26 Września 2017 #1 Opublikowano 26 Września 2017 Witam. Chciałbym dobrze ustawić piec w tym roku a już pojawiły się problemy... Ustawiłem go według ustawień fabrycznych: u0 - temperatura zadana kotła- 60 stopni u1- czas postoju podajnika- 45s u2- czas podtrzymania- 15min u3- obroty wentylatora- 5 Problem w tym, że po 1 dniu powstaje wielki kopiec w palenisku i węgiel się do końca nie spala. W dodatku piec jest po tym 1 dniu cały brudny. Co mam zmienić? Niestety mam dosyć ubogie menu. Pozdrawiam.
huhra Opublikowano 26 Września 2017 #2 Opublikowano 26 Września 2017 kopiec czego? ekogroszku czy popiołu? jaki ekogroszek? może jest słabej jakości, może za często podaje? a to że brudny, hmmm jaka jest temperatura powrótu wody?
Gość jacek61 Opublikowano 26 Września 2017 #3 Opublikowano 26 Września 2017 Dobierasz czas u1 i obroty wentylatora tak aby węgiel palił się na środku palnika. Jak jest normalny węgiel, nie tworzący spieków koksowych to da się to zrobić.
marcus312 Opublikowano 27 Września 2017 #4 Opublikowano 27 Września 2017 Jaki to rodzaj podajnika tłokowy czy slimakowy :D
errgane Opublikowano 27 Września 2017 Autor #5 Opublikowano 27 Września 2017 1.Kopiec ekogroszku. Niestety nie wiem jaki to jest. Nie tworzy spieków. Po prostu jest wielka góra węgla. 2.Podajnik tłokowy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.