zatoka82 Opublikowano 17 Września 2017 #1 Opublikowano 17 Września 2017 Witam Mam pytanie kupiłem dom z lat 65 i zamierzam remontować cały dom ale dopiero wiosną. Dom 120 m2 typu kostka ocieplony 15 cm styropianem w pokojach kaloryfery żeberkowe i panelowe Moje pytanie jest takie czy mogę zamontować do tej starej instalacji nowy kocioł viallant 206/5-5 jedno funkcyjny z zasobnikiem 150 l aby przetrwać nadchodzący okres grzewczy. Czy zostawić ten stary kocioł gazowy,zamknąć oczy i czekać na szybką wiosnę ;) boję się żeby nie zniszczyć tego nowego użytkując go na starej instalacji . I w następnym roku zmodernizuje ogrzewanie (wymienię piony, na parterze zrobię ogrzewanie podłogowe, a na pietrze zamontuje grzejniki panelowe.)
sambor Opublikowano 17 Września 2017 #2 Opublikowano 17 Września 2017 Nowego to nie ma co wstawiać bez remontu instalacji
Maciek92 Opublikowano 18 Września 2017 #3 Opublikowano 18 Września 2017 Lepiej grzej tym węglowym, bo Elka Cię przeżuje i połknie jeśli chodzi o koszty użytkowania :-).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.