PrOgram Opublikowano 14 Września 2017 #1 Opublikowano 14 Września 2017 Witam , przy okazji modernizacji planuje stary układ na jednej pompie alpha2 25-60 zmienić i dołożyć pompy do podlogowki oraz na zasilanie do bojlera. Zastanawiam się czy zakupić Alpha 2L 25-40 czy może wilo yonos pico 25/4 ? Mam również pytanie o zawór różnicowy , który aktualnie jest przy pompie ale instalator ma w planie go usunąć , czy tak można co w przypadku braku zasilania gdzie różnicowka puszczała wodę grawitacyjnie.
Gość mak Opublikowano 14 Września 2017 #2 Opublikowano 14 Września 2017 Tu nie można odpowiedzieć ani twierdząco ani przecząco, to zależy od tego jak zbudowana jest instalacja.
PrOgram Opublikowano 14 Września 2017 Autor #3 Opublikowano 14 Września 2017 Będzie zastosowany zawór 4d z siłownikiem na co oraz 3d na podłogowke. A co do pompy obiegowej na zasilaniu do bojlera stosuje się również pompę cyrkulacyjna na wyjściu z bojlera ?
sambor Opublikowano 14 Września 2017 #4 Opublikowano 14 Września 2017 Daj jakiś rysunek jak to masz lub masz mieć, inaczej to wróżenie z fusów.
PrOgram Opublikowano 14 Września 2017 Autor #5 Opublikowano 14 Września 2017 Planu jeszcze nie mam to wizja instalatora ,ale chciałem się zapytać czy układ po prostu może nie posiadać takiego zaworu i czy mogą być tego jakieś konsekwencje. A co do pomp doradzi ktoś ?
sambor Opublikowano 14 Września 2017 #6 Opublikowano 14 Września 2017 To narysuj wizję, inaczej trudno będzie odpowiedzieć, a jednocześnie nawet coś na nim poprawić, a hydraulik będzie miał łatwiej ( trudniej) jak dostanie to na papierze.
PrOgram Opublikowano 14 Września 2017 Autor #7 Opublikowano 14 Września 2017 Na temat pomp cisza ? One chyba ta sama półka tyle,że wilo ma wskaźnik zużycia prądu.?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.