matiziolek21 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 #1 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Witajcie, hydraulik przerabiał mi instalację grzewczą w bloku, mianowicie rozgałęział grzejnik takim trójnikiem. Wydaje mi się, że zrobił OK, jednak zastanowiło mnie czy lekko zagięty pex nie traci na trwałości, fachowiec powiedział, że absolutnie. Dodatkowo mam to zalać posadzką i na to panele...ZDJĘCIE: https://www.fotosik.pl/zdjecie/efc4ebfff79e8f95
sambor Opublikowano 16 Sierpnia 2017 #2 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Załamana rura to jedno, a drugie to skręcany trójnik, takie połączenie powinno być na wierzchu a nie zalewane betonem. Do zalewania są złączki prasowane. Dodatkowo rury i złączki powinny być odizolowane od betonu a tu raczej tak nie będzie
matiziolek21 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Autor #3 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Czy kazać my wymienić czy może taka rura zostać? Czy odizolowanie folią wystarczy?
sambor Opublikowano 17 Sierpnia 2017 #4 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Przede wszystkim sposób łączenia rur jest niewłaściwy, a rura do wymiany, jej się nie da poprawić, tam już będzie załamanie. Na wierzchu to by mogło zostać, ale w betonie na pewno nie. Do izolacji folia to za mało, powinna być otulina z gąbki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.