Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Temperatura Min Ustawienia Sterownika.

Krzysiek21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałem zapytać jak rozwiązać problem z temp minimalna kotła A chodzi mi o to ze obecnie chce palić pelletem tylko na cwu bojler 250 L. I chodzi mi i to ze jeżeli nagrzeje wodę do temp z 50 st to do 25 st trzyma z 48 h a i oczekiwał bym od mojego sterownika żeby dopiero rozpalil i nagrzewal wodę do 50 ° a on sie od nowa rozpala jak mu temp kotła spadnie do 45 a woda w bojlerze jest jeszcze gorąca i wg mnie bez sensu on się uruchamia.

Idzie to jakoś rozwiązać? Zaznaczam ze w ustawieniach temp min kotła obnizylem maksymalnie

Opublikowano

Poszukaj w ustawieniach histerezy temp. CWU i ustaw jak ci pasuje oraz sprawdź Delta źródła ale coś mi się wydaje że właśnie to zmieniles

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej pisze.

1. Ustaw jak się da w Twoim sterze większą histerezę dla pompy ładującej CWU

2. Jak masz strefy czasowe na CWU, ustaw w trybie letnim ich działanie. tj. np. 5-7rano aktywne wyjście CWU i wówczas tylko w tych widełkach i tylko pod warunkiem zejścia poniżej histerezy dogrzany będzie bojler. Druga strefa od np. 17 do 21 i tyle, resztę godzin choćby bojler spadł do 30st.c nie będzie dogrzewany. to jednak zalezy od opcji danego sterownika i tego, czy posiada takie strefy czasowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.