Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sterowanie Temperaturą W Pomieszczeniu(Z Tematu "czym Ogrzać Stary Dom")

Stefan77

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na czym polega regulowanie temperatury za pomocą głowic radiowych przez eCoal 3.5 ? Potrzebny do tego jest jakiś moduł radiowy ?czy warto zainwestować w takie głowice czy pozostać przy standardowych ręcznie regulowanych ? I drugie pytanie (czujnik temperatury wewnętrznej) gdzie zamontować ? i czy każde pomieszczenie może mieć taki czujnik,pytam bo jestem w trakcie montażu kotła OEPM 26, robię to zupełnie sam a doświadczenie mam nie wielkie i chciałbym zdążyć przed zimą  :D

Opublikowano

Może montuje kocioł w starym domu :)

Opublikowano

Witam, na czym polega regulowanie temperatury za pomocą głowic radiowych przez eCoal 3.5 ? Potrzebny do tego jest jakiś moduł radiowy ?czy warto zainwestować w takie głowice czy pozostać przy standardowych ręcznie regulowanych ? I drugie pytanie (czujnik temperatury wewnętrznej) gdzie zamontować ? i czy każde pomieszczenie może mieć taki czujnik,pytam bo jestem w trakcie montażu kotła OEPM 26, robię to zupełnie sam a doświadczenie mam nie wielkie i chciałbym zdążyć przed zimą  :D

Wkładasz do sterownika moduł radiowy, na grzejniki głowice radiowe które po osiągnięciu temperatury zadanej w pomieszczeniu zamykaja przepływ, jak ma być pełny wypas to do każdego pomieszczenia dajesz czujnik temperatury i wilgotności. Może zaprogramować w każdym pomieszczeniu inną temperaturę i obniżać ją czy podwyższać w wybranych przez siebie godzinach.

Czujniki wewnętrzne przewodowe powinieneś dostać w zestawie z kotłem, radiowe to opcja za dopłatą. Możesz zamontować dwa takie czujniki które będę sterować pracą pomp na dwóch ( włącz/wyłacz ) obiegach grzewczych. 

Opublikowano

Ja mam coś takiego tylko że danfoss connect + danfoss link. Super sprawa :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Owszem kocioł montuję w starym domu, już prawie koniec, zupełnie nowa instalacja, moduł radiowy plus głowice 12 szt i czujniki temperatury i wilgotności zakupione i w trakcie montażu, pospinać to wszystko do przysłowiowej kupy i próbować 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.