esdopedoen Opublikowano 13 Maja 2017 #1 Opublikowano 13 Maja 2017 Witam, Wczoraj zblokował mi się podajnik i korzystając z okazji wyciągnąłem ślimak, by go dokładniej obejrzeć i przemierzyć. Czy według Was ślimak kwalifikuje się już do wymiany? Jeśli tak , to czy lepiej go zregenerować czy kupić nowy? Aktualny wydaje się bardzo solidny ( ma 7 lat). Gdy wyciągałem ślimak to płytka ze ślizgiem byłą przesmarowana jakimś smarem. Czy wiecie czym to smarować? czy zwykły towot wystarczy czy jest to jakiś specjalny smar? Poniżej zdjęcia ślimaka: https://goo.gl/photos/9b6P26aZATLGZiJY8 Z góry dziękuję za pomoc. pozdrawiam
broda1301 Opublikowano 13 Maja 2017 #2 Opublikowano 13 Maja 2017 Ja bym mu jeszcze napawał końcówkę i niech pracuje. Jak na 7 lat to wygląda super.
hektoras Opublikowano 13 Maja 2017 #3 Opublikowano 13 Maja 2017 Potwierdzam powyższą radę - postąpiłbym podobnie - a swoją drogą to chyba pierwszy raz widzę taki ślimak w tak przyzwoitym stanie po 7 latch użytkowania. Ale podaj ile opału w tym czasie przeszlo przez niego - bo może to tyle ile inni w ciągu 2 - 3 lat ???? Pochwal się jaki to producent tego podajnika ??
esdopedoen Opublikowano 13 Maja 2017 Autor #4 Opublikowano 13 Maja 2017 Kociol to malejka eko.maximus 25kw. Piec na sezon spala średnio 5-6 ton groszku. Możecie polecić jakąś firmę która mi końcówkę naspawa?
janklos12 Opublikowano 13 Maja 2017 #5 Opublikowano 13 Maja 2017 ten slimak już na siebie zarobił, jak padnie to kupić drugi i tyle, koszt pewnie ok. 200zl. lub mniej. no chyba że sam go sobie napawasz. ps. tak na szybko znalazłem http://sklep.serwiskotly.com/wwwserwiskotlycom-p-28.html
esdopedoen Opublikowano 14 Maja 2017 Autor #6 Opublikowano 14 Maja 2017 Dziękuję za porady. Ma jeszcze tylko pytanie o smar którym przesmarowany jest ślizg w okolicach silnika. Wiecie może co to za smar? Cźy zwyczajny towot wystarczy czy może potrzebny jest jakiś specjalny smar?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.