Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ślimak Do Kotła -Pytanie O Stopień Zużycia

esdopedoen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wczoraj zblokował mi się podajnik i korzystając z okazji wyciągnąłem ślimak, by go dokładniej obejrzeć i przemierzyć. 

Czy według Was ślimak kwalifikuje się już do wymiany? 

Jeśli tak , to czy lepiej go zregenerować czy kupić nowy?  Aktualny wydaje się bardzo solidny  ( ma 7 lat). 

Gdy wyciągałem ślimak to płytka ze ślizgiem byłą przesmarowana jakimś smarem. Czy wiecie czym to smarować? czy zwykły towot wystarczy czy jest to jakiś specjalny smar? 

Poniżej zdjęcia ślimaka: 

https://goo.gl/photos/9b6P26aZATLGZiJY8

Z góry dziękuję za pomoc. 

pozdrawiam

Opublikowano

Potwierdzam powyższą radę - postąpiłbym podobnie - a swoją drogą to chyba pierwszy raz widzę taki ślimak w tak przyzwoitym stanie po 7 latch użytkowania.  Ale podaj ile opału w tym czasie przeszlo przez niego - bo może to tyle ile inni w ciągu 2 - 3 lat ????  Pochwal się jaki to producent tego podajnika  ??

Opublikowano

Kociol to malejka eko.maximus 25kw. Piec na sezon spala średnio 5-6 ton groszku.

Możecie polecić jakąś firmę która mi końcówkę naspawa?

Opublikowano

Dziękuję za porady. Ma jeszcze tylko pytanie o smar którym przesmarowany jest ślizg w okolicach silnika. Wiecie może co to za smar? Cźy zwyczajny towot wystarczy czy może potrzebny jest jakiś specjalny smar?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.