RobertWesoly Opublikowano 23 Marca 2017 #1 Opublikowano 23 Marca 2017 Witam potrzebuje rady eksperta ! mam instalację C.O i nie wiem czy dobrze jest założona pompka c.o przesyłam zdięcia i proszę o odpowiedz
Maciek92 Opublikowano 23 Marca 2017 #3 Opublikowano 23 Marca 2017 Ujdzie; filtr przed pompa jest, zawor za pompa rowniez, wiec gra.
Hermogenes Opublikowano 23 Marca 2017 #4 Opublikowano 23 Marca 2017 Puszka powinna być na górze ,jak będziesz odpowietrzał w razie kiedyś żeby woda nie leciała po obudowie na styki przełącznika. poz Hermogenes
RobertWesoly Opublikowano 23 Marca 2017 Autor #5 Opublikowano 23 Marca 2017 Dzięki za podpowiedz bardziej mi chodzi o to czy Majster nie zrobił za dużo zakrętów ponieważ jak przełączę pompkę na 3 bieg jest takie charakterystyczne puknięcie i od razu ostatni grzejnik cały zaczyna grzać Na drugim biegu grzejnik grzeje do połowy powrót chłodny :-( Cały sezon z tym wojuje i brak pomysłów :-( jakieś pomysły co mógłbym jeszcze sprawdzić ?????? Pozdrawiam
sambor Opublikowano 23 Marca 2017 #6 Opublikowano 23 Marca 2017 To "puknięcie" to zadziałanie zaworu różnicowego. Może warto zrobić regulację hydrauliczną instalacji - przykręcić / zakryzować te grzejniki które grzeją na I i II biegu, aby pompa nie musiała wchodzić już na bieg III.
RobertWesoly Opublikowano 24 Marca 2017 Autor #7 Opublikowano 24 Marca 2017 spróbuje:-) i dam wieczorem znać czy pomogło :-) pozdrawiam
RobertWesoly Opublikowano 24 Marca 2017 Autor #8 Opublikowano 24 Marca 2017 witam ponownie przykręciłem resztę grzejników i jest poprawa ale to jeszcze nie to :-( jeszcze przydławiłem wejście na bojler przykręciłem 8 grzejników na minimum przyjście i powrót i na 2 biegu ostatni grzeje tylko na górze a powrót chłodny (grzejnik 100 razy odpowietrzony ) reszta grzejników grzeje normalnie te które grzeją normalnie to grzejniki żeliwne a ostatni grzejnik to aluminiowy ;panel zredukowany z cala na rurkę pex może ktoś ma jakiś pomysł pozdrawia i czekam na pomysł
Maciek92 Opublikowano 25 Marca 2017 #9 Opublikowano 25 Marca 2017 Wrzuc zdjecia. Najprawdpodobniej za maly przekroj rurki zasilajacej i powrotnej.
RobertWesoly Opublikowano 26 Marca 2017 Autor #10 Opublikowano 26 Marca 2017 witam przesyłam zdjęcia ostatniego grzejnika który grzeje na górze :-(
jurek74 Opublikowano 26 Marca 2017 #11 Opublikowano 26 Marca 2017 Jak wyglada sprawa bojlera czy jest skryzowany przeplyw . Nalezy sprawdzic kierunek przeplywu na zaworze roznicowym czy jest poprawny .Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.