Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Poziomy C.o,woda,technologia Jak Policzyć?

bomba071

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.zwracam się do was z pytaniem,jak liczycie prowadzenie poziomych odcinków rur na zawiesiach stalowych  pod stropem(sufitem),nie chodzi mi o koszt wzięty z knr,czy da się to w miarę sensownie policzyć np.za metry poziomych odcinków rur?instalacja będzie wykonywana z rur stalowych łączonych systemem zaciskowym na wysokości ok 4m,średnice od 64 do 15.

Opublikowano

no właśnie muszę jakąś kwotę powiedzieć i to jak najszybciej,słyszałem że niektórzy instalatorzy liczą za metr położonych rur,tylko pytanie ile?na takiej robocie łatwo jest  na minę wdepnąć jak się źle wyceni.

Opublikowano

A ile to wg KNR wychodzi?

Ja liczę to co z KNR x 2 x stawka 30-50zł/rg, najwyżej rabat

Tego z drabiny nie zrobisz - czyli rusztowanie, uprawnienia do pracy na wysokości itd....

Nie podajesz ile m tego rurociągu, jaki system prasowania.

Ja raz robiłem Viegą - system Megapress, rury grubościenne prasowane.

Opublikowano

wiem że z drabiny tego nie zrobie,rusztowanie będzie zapewnione.Temat wykonywania takiej instalacji jest mi doskonale znany,przerabiałem to wiele razy jak kiedyś pracowałem w jednej z firm.rurociągu dokładnie jeszcze nie liczyłem ale ok 200m,system będzie najprawdopodobniej Geberit mapress c-stahl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.