Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Krzaczek Skg 24 Jaki Sterownik

zaqqu577

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam kocioł zasypowy Krzaczek SKG 24. Palę węglem i drewnem. Ogrzewam tym piecem tylko dom jednorodzinny piętrowy. Wodę ogrzewam piecem gazowym.

Chciałbym dokupić sterownik TECH ST 28 z wentylatorem. Proszę o opinie na temat tego sterownika. Czy będzie prawidłowo działał bez pompy c.o. i c.w.u?

I czy kupić od razu regulator pokojowy? Proszę o wymianę opinii na te tematy.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam. Mam taki sam piec jak ty tylko 12 kw. Był fabrycznie zainstalowany sterownik Tech ST 32. Ale zmieniłem na ST 28 z pid. To samo z dmuchawą. Była WPA 120 a zmieniłem na WPA 117. Pale Orzechem II. Do sterownika podłączona pompa CO i CWU. Jestem bardzo zadowolony. Po ustawieniu odpowiednich obrotów dmuchawy i temp spalin wszystko ładnie sie wypala.

Opublikowano

Czyli rozumiem że bez pomp c.o i c.w.u sterownik po prostu będzie sterował dmuchawą. Nie będzie przez to "szalał"?

Opublikowano
  W dniu 12.02.2017 o 19:54, marcinek75 napisał(a):

Witam. Mam taki sam piec jak ty tylko 12 kw. Był fabrycznie zainstalowany sterownik Tech ST 32. Ale zmieniłem na ST 28 z pid. To samo z dmuchawą. Była WPA 120 a zmieniłem na WPA 117. Pale Orzechem II. Do sterownika podłączona pompa CO i CWU. Jestem bardzo zadowolony. Po ustawieniu odpowiednich obrotów dmuchawy i temp spalin wszystko ładnie sie wypala.

A co powiesz o tym?

http://allegro.pl/sterownik-st-28-tech-wentylator-kotla-pieca-rv-14r-i5017001250.html

Gość witek1234
Opublikowano

Niestety nie będzie zadowolony bo ten sterownik nie posiada PID- u. :unsure:

Opublikowano

Ja mam zawsze otwarty gdyz zaraz za czopuchem mam czujnik temperatury spalin. Jesli jeszcze nie zakupiles sterownika to może faktycznie tak jak Witek pisze lepszy byłby z pid. Jak juz wybrałes Sigma to do pida trochę dołożyć i bedzie dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.