Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Funkcja Podtrzymania

Tomaszlo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Raczkuje dopiero w ustawieniach z groszkiem. Mam 25kW kociolek i 180 m2 + 100 L CWU do ogrzania. Na razie mam ustawione 42 st , 8 s podawanie 40 pauzy wentyl na 25% przesłoniety na 3/4 .Podtrzymanie na 8 min i ruch w tym cyklu 50 s. Sporo żużlu i trochę sadzy 3 takie ustawienia sa optymalne ? Na wiosnę wstawiam zawór 4D. Co to tak właściwie podtzrymanie ?

Pozdro

Opublikowano

Temperatura zadana pieca powinna być ustawiona w okolicach 60 stopni a nie 42. Podtrzymanie służy temu żeby w kotle nie zgasło. Piec dochodzi do zadanej i przechodzi w podtrzymanie czyli nie grzeje a pilnuje żeby nie zgasło.

Opublikowano

Podtrzymanie powinno podtrzymywać żar na palniku, no chyba że się ktoś uprze to i podtrzymaniem może grzać.

Opublikowano

Temp 42 jest tymczasowa opcja nie mam na razie zaworu 4D. Na wiosnę chce go wstawić jutro wstawiam też zawory termo. i chce podnieś temp. na kociołku. Doraźnie majsterek zrobił pomieszanie wpinając cześć wody z powrotu do zasilania z możliwością dławienie ilości wody powrotnej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.