Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Rozdzielacz Podłogówki Poniżej Podłogi Grzewczej

doctor82

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, na początku chciałem się przywitać, jestem nowy na forum.

Mam taki problem właśnie jak w temacie : '' Rozdzielacz podłogówki poniżej podłogi grzewczej '', otóż mój hydraulik jak wykonywał mi instalację zjechał wszystkimi petlami od podłogówki w dół, zresztą od grzejników też, twierdząc że tak bedzie dobrze i bedzie działało,

nie zwracałem na to uwagi , no bo to instalator przecież, jednak czytając rozne tematy o podłogówce okazał się że może być z tym problem, zapytałem innych specjalistów co oni to każdy ma inną teorię , jednak wiekszość z nich twierdzi że bedzie się zapowietrzać.

Czy może istnieje jakieś rozwiązanie takiego problemu ?

Opublikowano

Różnica między podłogówką a górną   belką rozdzielacza to podobnie jak u kolegi 50 cm , właśnie się tego obawiam odpowietrzenia

Opublikowano

Standardowo - odpowietrzniki auto na belkach zasilających, na powrotnych ręczne - dla wszystkich rozdzielaczy.

Powolne napełnianie instalacji, jakby coś się działo z zapowietrzaniem to separator powietrza.

Nie doprowadzanie do lokalnego podgotowania kotła.

oraz takie usytuowanie rury przelewowej ab dobrze odpowietrzyć gorącą wodę wychodzącą z kotła.. 

Opublikowano

co to znaczy ?

''usytuowanie rury przelewowej ab dobrze odpowietrzyć gorącą wodę wychodzącą z kotła.''

Opublikowano

To trzeba wyjść z tego kotła wprost do góry,najpierw trójnik i rura 6/4" przynajmniej pierwszy odcinek, dale redukcja na 1",

a od tego trójnika dopiero w bok odejścia na odbiory, zaw 4-D czy co tam masz mieć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.