toyoryta Opublikowano 8 Stycznia 2017 #1 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Witam. Mam piec gazowy Broetje WGB38 polaczony z rodzielaczem podlogowki. Na rodzielaczu mam silowniki i listwe sterujaca Salusa KL08NSB. W kazdym pomieszczeniu regulator salusa vs35 Listwa salusa takze wylacza pompe obiegowa jak wszytkie silowniki sa zamkniete. Mam pytanie, czy jest jakis sposob zeby o tym fakcie powiadomic piec? Mam wrazenie ze nie jest za dobrze jak niema obiegu wody. Piec odpala palik w sumie chyba bez sensu? jak niema zapotrzebowania na cieplo. Listwa posiada jakas symulacje czujnika temp pokoju, ale gdzie to wpiac? piec z regulatorami komunikuje sie chyba po BUS-M. Czy nie potrzebny bylby jakis bypas ktory by pompowal wode z zasilania od razu na powrot w przypadku zamknietych wszytkich silownikow? pawel
sambor Opublikowano 8 Stycznia 2017 #2 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Do zdalnego wyłączenie kotła służy zestyk beznapięciowy wpinany w zaciski H1 na płycie kotła.
toyoryta Opublikowano 9 Stycznia 2017 Autor #3 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Dzieki ! To jest dobry trop ;) poczytalem instrukcje w temacie H1 i da sie cos wykombinowac ;) pawel
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.