PawelZ Opublikowano 8 Stycznia 2017 #1 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Sterownik to Klimosz Komfort RT-16. Wersja oprogramowania z 04.2015r. - 27 stopni. Piec mam blisko drzwi kotłowni. Otworzyłem psu drzwi . Wyszedłem z nim na kilkanaście minut wracam, a tu piec wyłączony i alarm jak na zdjęciu. Wiem że łatwo temu zaradzić - wystarczy czujnik przełożyć w cieplejsze miejsce, ale chciałem sie zapytać jaki to ma sens. Węgier nie jest mokry wiec raczej się nie sklei, a nawet jakby to chyba ślimak powinien go pocisnąć ? Temperatura z zamkniętymi drzwiami z otworami to 4 stopnie.
dejfit Opublikowano 8 Stycznia 2017 #2 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Nie znam tego sterownika - wyprodukowany chyba przez Tatarek. Zadzwoń do nich co mieli na myśli wprowadzając takie ograniczenie. W kotłowni masz 4 st.C ? Czy temp. podajnika to 4st.C?
PawelZ Opublikowano 8 Stycznia 2017 Autor #3 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Podajnika. Teraz przy -15 na zewnątrz temperatura podajnika wynosi 9 stopni.
nieudacznik13 Opublikowano 8 Stycznia 2017 #4 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zrób zdjęcie i wrzuć na forum gdzie ten czujnik się znajduje. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
PawelZ Opublikowano 8 Stycznia 2017 Autor #5 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Drzwi z otworami są metr od tego wentylatora.
nieudacznik13 Opublikowano 9 Stycznia 2017 #6 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Ja mam u siebie w ten drugi otwór włożony czujnik. I jest ok. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.