Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Dotacje Na Wymiane Kotłów

jola28

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niektóre gminy mają programy dofinansowania do wymiany kotła CO. Podobno pokrywają również koszta wymiany instalacji. Pytanie gdzie tu logika z wymianą instalacji? Mam na myśli taką sytuację, w której jest sobie posiadacz śmiecicha posiadający poziomy zbiornik 140 litrów i pompę z marketu bo wstawił sobie grzejki panelowe i grawitacja na starych grubych rurach nie działa. Teraz pytanie do czego taka osoba dostanie dofinansowanie?

1. Czy jedynie do kotła ew. zaworu 3d/4d który jest wymagany w warunkach gwarancji no i ew. 2000 zł pracy instalatora, podłącz kominową i kawałki rurek czy zaworów?

2. Czy może taka osoba dostanie jak w ptk 1 + na wymianę wszystkich rur na miedziane, robociznę za usunięcie starych wkucie w tynk a może jeszcze wymianę grzejników na nowe (a może nawet dekoracyjny w łazience)? Dodatkowo na baniak 400 litrów, najlepiej z nierdzewki a może jeszcze wraz z pompą cyrkulacyjną i całą instalacją cyrkulacji w domu?

Gość berthold61
Opublikowano

teraz tylko chyba gminy coś tam dopłacają jedne tak drugie wcale nic , ale podobno rządowy jest jakiś projekt aby taryfa nocna była totalnie niska , coś tam przebąkują o 11 groszy za kw

Opublikowano

@jola28, pytanie nie licuje do tytułu inż AGH.

Poza tym na liście "Dotacji do wymiany KOTŁA" zabrakło zadośćuczynienia za straty moralne związane z remontem i zwrotu kosztów za hotel... Na Jamajce oczywiście.

Póki co daleko ci jeszcze do poziomu gościa o nicku @fachowiecOd7Bolesci.

Opublikowano

Jeśli po 11 groszy to ja biorę już od dziś mam zapotrzebowanie 14000 kWh X 0,11 zł =1540 zł rocznie i tańczę sambę na Jamajce oczywiście.poz Hermogenes

Opublikowano

te 11gr to chyba łabędzi śpiew :), rozumiem że rząd zrezygnuje z vat, akcyzy ale za przesył trzeba będzie dalej płacić. 

Jeżeli ktoś mi zagwarantuje 11gr/kwh to obiecuję nawet na własny koszt dokonać modernizacji kotłowni :) heheh 

Gość berthold61
Opublikowano

te 11gr to chyba łabędzi śpiew :), rozumiem że rząd zrezygnuje z vat, akcyzy ale za przesył trzeba będzie dalej płacić. 

Jeżeli ktoś mi zagwarantuje 11gr/kwh to obiecuję nawet na własny koszt dokonać modernizacji kotłowni :) heheh 

też bym poszedł ale najtańszą metodą czyli grzałki za parę złotych i bufor bo po wyborach jak znów inna jakaś partia wygra to *** bombki strzelił

Opublikowano

Póki co w temacie jest jeden wielki bałagan. U mnie w gminie dałem sobie spokój bo urzędnicy są niedoinformowani i poczekam co przyniesie nowy albo następny rok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.