Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Adapter Głowicy Ra-N -> M30X1,5

slawtaz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czytam i szukam, szukam i czytam i mnie już trafia jak widzę te różne mocowania głowic termostatycznych.

Spotkał się ktoś z adapterem/przejściówką by podłączyć głowicę M30x1,5 do zaworu Danfoss RA-N (z tzw. click'iem) ? Chcę sobie zamontować głowicę programowalną z takim właśnie gwintem. Chciałbym uniknąć wymiany zaworu bo jest on stosunkowo nowy, ma nastawę wstępną, a i wodę bym musiał spuścić z instalacji. W drugim pomieszczeniu mam starszy typ tego zaworu (RTD) i znajduję jakieś adaptery do kupienia, a jeśli chodzi o RA-N to nic.

Pozdrawiam

Opublikowano

hehe, dzięki ci dobry człowieku. Szukałem głównie pod pojęciami adapter, przejściówka, ale żeby szukać jako redukcja to nie wpadłem :)

Tak przy okazji zapytam jeszcze, czy znacie może jakieś zawory termostatyczne z nastawą wstępną właśnie na ten gwint (M30x1.5)? Najbardziej zbliżone jakie znalazłem to M28x1.5, ale wiadomo to nie to samo.

Opublikowano

Na pewno masz na myśli zawory? Głowic jest pełno, przeglądam choćby ich stronę  www i tam nie widzę żadnego takiego zaworu. No chyba, że ten gwint ma jakieś specyficzne oznaczenie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.