Drim Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Autor #76 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zrobiłem na szybko test zakręcając główny zawór wody (symulowany brak wody). Wszystkie krany odkręcone tylko jeden poniżej cwu delikatnie sączyła się z niego woda. Co oznacza że spływała z cwu. Jest to kran w piwnicy bardzo rzadko używany więc zastanawiam się czy jest zasadność instalowania ZZ przed naczynie przeponowym. Pozdrawiam
Drim Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Autor #77 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Przyszedł czas na kabelki :)
Drim Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Autor #79 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Witam Panowie mam pytanie czy czujnik zewnętrzny mogę zainstalować na południowo - zachodniej ścianie domu. Czy musi być koniecznie północna ściana. Do północnej będę musiał go przedłużyć o 12m, a południowo zachodniej 2m. Chcę zamontować ją w białej szczelnej puszcze na elewacji. I na jakiej wysokości? Pozdrawiam
Gość Digitrax Opublikowano 9 Sierpnia 2017 #80 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Pomyśl jaka temperatura będzie w tej puszcze jak ją słońce rozgrzeje. Czujki wyłącznie w miejscu zaciemnionym się instaluje. Najlepiej na ścianie północnej.
Drim Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Autor #81 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Dzięki za radę zainstalowałem zgodnie z zaleceniami. Pozdrawiam
Drim Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Autor #82 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Witam Instalacja ukończona piec rozpalony. Zdjęcia z palnika kopczyk dobry? Nie wiem czemu ale tep. na piecu powoli ale cały czas mi rośnie powyżej zadanej. ustawienia pieca http://ekotlownia.pl/sterownik-5/450
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.