janpol62 Opublikowano 26 Listopada 2016 #1 Opublikowano 26 Listopada 2016 Moja sąsiadka poprosiła mnie abym poszukał dla niej w necie deflektora czyli płytek szamotowych. Ma Klimosza Linga. Wchodzą tam dwie płytki 350x110. Można je kupić np w sklepie kotly.pl ale cena jest jakaś z kosmosu. Albo to jakaś nieziemska technologia produkcji, albo szamot ze złotą nicią w środku. Koszt 119 zł plus przesyłka za dwie. Normalne płytki szamotowe o zbliżonych wymiarach to koszt max kilkanaście złotych. Ale niestety takich wymiarów nie znalazłem. Czy można czymś ten deflektor zastąpić w rozsądniejszej cenie? Kobieta żyje samotnie z niewielkiej emerytury to dla niej spora kwota. Może coś ktos wykombinował co pasuje i spełnia wymagania. Poza tym to już jej któryś raz pęka. To normalne?
noogi Opublikowano 26 Listopada 2016 #2 Opublikowano 26 Listopada 2016 Nie mogę nic powiedzieć o wymiarach ale ostatnio przycinałem cegły szamotowe ma wymiar jednego otworu w piecu - można pójść w tą stronę i poszukać czegoś do przycięcia.
leszkowaty Opublikowano 26 Listopada 2016 #3 Opublikowano 26 Listopada 2016 te "cegły" są położone na ruszcie wodnym bo jeśli tak to kup w casto czy innym liroi szamotkę 230x114x31 za ~6pln za dwie e: a jeśli to zła koncepcja to http://allegro.pl/plyta-szamotowa-400x200x40-gat-aw-fenixus-i6612014912.html może gdzieś taniej będzie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.