Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ocena Sadzy W Kotle

bossi11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szamot dajemy z tyłu, a na półki jakieś zawirowywacze jeśli uznajesz że za mocno ciągnie i chcesz trochę opóźnić wylot spalin żeby strata kominowa była mniejsza.

Opublikowano

Wydaje mi się że sporo ciągnie komin mam wysokość 12m i wkład w środku także cug ma dobry może az za :-)

Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Źeby wiedzieć dokladnie trzeba zmierzyć temper. spalin w czopuchu, tak do 200* to jest ok.

Opublikowano

Mam założony czujnik w czopuchu wewnątrz i przy rozpalaniu  jest około 300 st a jak już odgazuje i przymknie miarkowni to schodzi do około 60-100 st

Opublikowano

U mnie przy rozpalaniu mam 230*C bo tyle ustawiłem w sterowniku. W trakcie spalania po odgazowaniu do 160, a później to poniżej 100*C. Wygląda na to że tej straty kominowej nie masz takiej dużej i wszystko jest OK. :)

Opublikowano

Jak po odgazowaniu jest 60 - 100* to do czego ci potrzebne rck, żeby było jeszcze mniej, to już moźe być kondensat.

Opublikowano

Myślę że po odgazowaniu to są już tylko suche spaliny, bez zawartości węglowodorów oraz wody więc taka temperatura chyba niczym kominowi nie zagraża.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.