Wieruss Opublikowano 1 Listopada 2016 #1 Opublikowano 1 Listopada 2016 Dzień Dobry Nie jestem przekonany, czy temat w dobrym dziale - jeśli nie uprzejmie proszę o przeniesienie. Chciałem dowiedzieć się jakiego rodzaju ciecz stosowana jest(była?) w głowicach z czujnikiem jak na grafice po prawej. Przy laickim demontażu, odkryłem że jakaś tam jest, trochę kapnęło na podłogę i żona panikuje, czy aby na pewno nie jest to nic trującego. Z zapachu przypominało aceton. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
bomba071 Opublikowano 1 Listopada 2016 #2 Opublikowano 1 Listopada 2016 nic trującego.rtęci się nie stosuje w takich urządzeniach.
sambor Opublikowano 2 Listopada 2016 #3 Opublikowano 2 Listopada 2016 To co jest w głowicy termostatycznej jest tajemnicą producenta, ale na pewno nie jest to nic trującego,. Takie sytuacje jak twoja czasem się zdarzają i nie powodują zgonów ani zatruć w miejscu uszkodzenia głowicy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.